12 Αυγούστου: Η Αποφράδα Ημέρα Των Φαν

12 Αυγούστου, 2016 § 0 comments

Για έναν φαν των κόμικς της Marvel αλλά και της DC η 12η Αυγούστου είναι μια άσχημη μέρα. Είναι η μέρα που ο κόσμος των κόμικς έχασε όχι έναν, αλλά τρεις σημαντικότατους δημιουργούς. Κι αν ο Τζο Κιούμπερτ έφυγε “πλήρης ημερών” οι άλλοι δύο έφυγαν πάνω πολύ νωρίς. Και από μια τρομακτική σύμπτωση και ο Μαρκ Γκρούνβαλντ και ο Μάικ Γουέρινγκο έφυγαν όχι μόνο στην ίδια ηλικία, αλλά και από το ίδιο αίτιο. Σε αυτούς τους δύο θα αναφερθώ

GruRingo
Για πολλά χρόνια ο Μαρκ Γκρούνβαλντ ζούσε και ανέπνεε με τα κόμικς της Marvel. Πέρα από δημιουργός ήταν και επιμελητής εκδόσεων, αλλά και ανεπίσημα ο θεματοφύλακας της ιστορίας των ηρώων της εταιρείας. Όποιος είχε κάποια απορία, ο Μαρκ ήταν το άτομο στο οποίο ανέτρεχαν.
Σαν επιμελητής ο Μαρκ Γκρούνβαλντ επέβλεψε τίτλους όπως οι Εκδικητές, ενώ σαν συγγραφέας έγραψε μεταξύ άλλων μερικές από τις καλύτερες περιπέτειες του Κάπτεν Αμέρικα. Σημαντικότερη από αυτές τις ιστορίες ήταν όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ στέρησε από τον Στιβ Ρότζερς τη στολή, την ασπίδα και τον τίτλο του Κάπτεν και διόρισε έναν “Υπερπατριώτη” στη θέση του.
Η σημαντικότερη όμως δουλειά του ήταν για τον τίτλο Squadron Supreme. Μπορεί να εργάζονταν στη Marvel, δεν έκρυψε ποτέ όμως την αγάπη του για τους ήρωες της DC. Χρησιμοποιώντας λοιπόν ήρωες που θύμιζαν σκόπιμα αυτούς της DC έγραψε μια ιστορία όπου ουσιαστικά οι υπερήρωες εντάσσονταν στον πραγματικό κόσμο και έπαιρναν την κατάσταση στα χέρια τους.
Ο Μαρκ Γκρούνβαλντ έφυγε σε ηλικία σαράντα τεσσάρων ετών στις 12 Αυγούστου 1996 από συγγενή καρδιοπάθεια. Πριν πεθάνει είχε εκφράσει την επιθυμία του να αποτεφρωθεί και οι στάχτη του να ανακατευθεί με μελάνι, το οποίο θα χρησιμοποιούνταν για να τυπωθεί κάποιο κόμικ του. Η Marvel επέλεξε το Squadron Supreme για αυτόν τον ρόλο, ενώ ένα μικρό μέρος χρησιμοποιείται για να σφραγίζονται κόμικς των φαν με την υπογραφή του, δίνοντας έτσι σε λίγους τυχερούς την ευκαιρία να έχουν ένα μετά θάνατον αυτόγραφο από αυτόν τον αγαπημένο δημιουργό.
Ο Μάικ Γουέρινγκο αγαπήθηκε όταν ως σχεδιαστής στο Flash ήταν υπεύθυνος, μαζί με τον Μαρκ Γουέιντ στο σενάριο, για μερικές από τις καλύτερες ιστορίες του Γουόλι Γουέστ. Στην Marvel τον γνωρίσαμε από τη δουλειά του στο Fantastic Four, πάλι με συνεργάτη τον Γουέιιντ. Μαζί μας έδωσαν μια από τις καλύτερες περιόδους των Τεσσάρων Φανταστικών, και σίγουρα τις καλύτερες τους ιστορίες για τον εικοστό πρώτο αιώνα. Όταν αποχώρησε από τον τίτλο δεν σταμάτησε να εργάζεται για τη Marvel, μέχρι τον αναπάντεχο θάνατό του στις 12 Αυγούστου 2007. Τον πρόδωσε κι αυτόν η καρδιά του αφού το αίτιο θανάτου ήταν αορτικός διαχωρισμός. Ήταν κι αυτός σαράντα τεσσάρων ετών.
Η κοινότητα των φαν δεν τους έχει ξεχάσει. Τα κόμικς τους συνεχίζουν να κυκλοφορούν σε επανεκδόσεις και σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ κάθε χρόνο στις 12 Αυγούστου διαβάζουμε αφιερώματα και για τους δύο, κυρίως όμως για τον Μαρκ Γκρούνβαλντ. Μπορεί να έχουν φύγει, κατάφεραν όμως και οι δύο να περάσουν στην αιωνιότητα.
Tagged , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το 12 Αυγούστου: Η Αποφράδα Ημέρα Των Φαν at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta