Μπάτε Σκύλοι Αλέστε: Κατοικίδια Ενωμένα Ποτέ Νικημένα!

5 Σεπτεμβρίου, 2016 § 0 comments

Ο Μαξ ζει από κουτάβι ακόμα με την Κέιτι, το αφεντικό του. Μια ημέρα τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη: Θα πρέπει να μοιραστεί τα πάντα με τον Ντιουκ, το νέο σκυλί που έφερε στο σπίτι η Κέιτι. Από την πρώτη σχεδόν στιγμή τα δυο σκυλιά αναπτύσσουν μια ανταγωνιστική σχέση. Πώς θα βρεθούν μακρυά από το σπίτι τους; Τι εμπόδια θα βρουν τα δυο σκυλιά κατά την επιστροφή τους; Και τη βοήθεια θα έχουν από τα άλλα κατοικίδια της γειτονιάς;


Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα ότι η ταινία Μπάτε Σκύλοι Αλέστε θα μου άρεσε τόσο πολύ. Το πρώτο τίζερ μου είχε φανεί συμπαθητικό, αλλά δεν αποκάλυπτε τίποτα από την υπόθεση. Το δεύτερο μου έδωσε την εντύπωση ότι πρόκειται για μια αντιγραφή του Toy Story. Αν και η βασική ιδέα δεν διέφερε πολύ, τελικά η ταινία βρίσκει τον τρόπο να ξεχωρίσει.
Οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες, ο Μαξ και ο Ντιουκ στην αρχή φέρονται τόσο άσχημα ο ένας στον άλλον, που γίνονται αντιπαθητικοί. Αυτό αλλάζει στην πορεία. Η συνεργασία για την επιβίωση (πρωτίστως) και την επιστροφή στην Κέιτι (στη συνέχεια) θα τους ενώσει και θα τους κάνει αχώριστους. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί οι δύο στην ταινία. Και τα άλλα ζώα καταφέρνουν το καθένα να παίξει τον ρόλο του.
Γέλασα ιδιαίτερα στις αναφορές σε αγαπημένες ταινίες (δεν θα μπω σε λεπτομέρειες), ενώ η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στην ταινία από την αρχή ακόμη. Πριν την ταινία προβάλλεται μία αστεία ιστοριούλα με τα αξιαγάπητα Μίνιονς. Αυτή τη φορά προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο να κουρέψουν το γκαζόν.
Πολλοί ίσως χαρακτηρίσουν γλυκανάλατο το τέλος. Εμένα μου άρεσε πολύ. Το τέλος δείχνει με εμφατικό τρόπο την αμοιβαία αγάπη ανάμεσα στα κατοικίδια και στα αφεντικά τους. Και τονίζεται με κωμικό τρόπο η ανάγκη όλων μας να ανήκουμε κάπου που να μας αγαπούν.
TheSecretLifeOfPets
Tagged , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Μπάτε Σκύλοι Αλέστε: Κατοικίδια Ενωμένα Ποτέ Νικημένα! at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta