Ο Κούμπο Και Οι Δυο Χορδές: Η Μεγαλύτερη Μαγική Δύναμη

11 Οκτωβρίου, 2016 § 0 comments

Όσο ο ήλιος είναι ψηλά, ο Κούμπο μπορεί να κυκλοφορεί και να αφηγείται τις μαγικές ιστορίες του. Με το που θα αρχίσει να δύει ο ήλιος όμως πρέπει να κρυφτεί στη σπηλιά όπου ζει μαζί με τη μάνα του. Όταν κάνει ένα μοιραίο λάθος, θα αναγκαστεί να φύγει σε μια αναζήτηση με τελικό σκοπό να σώσει την ίδια του τη ζωή. Ποιοι είναι αυτοί που τον κυνηγάνε; Ποιους έχει μαζί του σαν συντρόφους; Και πώς έχασε το μάτι του όταν ήταν μωρό;


Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι τα κινούμενα σχέδια της Disney είναι η αδυναμία μου και δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Και αντίστοιχα με τα υπόλοιπα είμαι δύσκολος. Οι περισσότερες ταινίες προσπαθούν είτε να μιμηθούν είτε να κανιβαλίσουν τις ταινίες της Disney. Ο Κούμπο Και Οι Δυο Χορδές όχι απλά δεν προσπαθεί να κάνει τίποτα από τα δύο, αλλά ακολουθεί και μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, γι’ αυτό μου άρεσε τόσο πολύ.
Οπτικά η ταινία είναι υπέροχη. Οι δημιουργοί χρησιμοποιούν κατά βάση την τεχνική του stop motion. η κίνηση των χαρακτήρων είναι ιδιαίτερη, και τυχόν ατέλειες προσθέτουν στη μαγεία της ταινίας. Τα εφέ είναι πολύ ευρηματικά, ειδικά οι σκηνές όπου ο Κούμπο παίζει με τα χαρτιά. Τις υπέροχες εικόνες ντύνει η μουσική του Ντάριο Μαριανέλι, ο οποίος είναι από τους αγαπημένους μου συνθέτες.
Τους χαρακτήρες δεν τους ξεχνάς. Τον Κούμπο τον συνοδεύουν στις περιπέτειές του δύο μαγικά πλάσματα, που κάτι κρύβουν. Οι μεταξύ τους διάλογοι είναι πολύ έξυπνοι και δεν καταφεύγουν σε κρύα αστεία. Το τέλος είναι πολύ συγκινητικό, και κρύβει όλο το νόημα της ταινίας.
Τα πολύ μικρά παιδιά ίσως τρομάξουν σε κάποιες σκηνές. Αυτό όμως δεν πρέπει να αποθαρρύνει τις οικογένειες από το να δουν την ταινία. Όταν η ταινία τελειώσει μην σηκωθείτε αμέσως. Πέρα από την ιδιαίτερη διασκευή του While My Guitar Gently Weeps των Beatles από τη Regina Spektor, οι τίτλοι τέλους έχουν μια έκπληξη για όσους θέλουν να δουν πώς γυρίστηκε μια από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές της ταινίας.
kuboposter
Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Ο Κούμπο Και Οι Δυο Χορδές: Η Μεγαλύτερη Μαγική Δύναμη at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta