Μις Πέρεγκριν – Στέγη Για Ασυνήθιστα Παιδιά: Ο Τιμ Μπάρτον Που Αγαπήσαμε

7 Οκτωβρίου, 2016 § 0 comments

Ο Τζέικ γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας του παππού του, ο οποίος τον μεγάλωσε με τις ιστορίες του. Στην προσπάθειά του να ξεπεράσει αυτόν τον χαμό, ανακαλύπτει ότι οι ιστορίες αυτές ίσως και να είναι αληθινές. Ένα ταξίδι στην Ουάλια ανατρέπει όλα όσα ήξερε για την καταγωγή του. Τι συνέβη στο σπίτι όπου μεγάλωσε ο παππούς του Τζέικ; Ποιοι είναι οι ασυνήθιστοι; Και ποιοι ευθύνονται για τον θάνατο του παππού;


Άνθρωποι που ξεχωρίζουν, άνθρωποι που είναι αναγκασμένοι να ζουν χώρια από τους άλλους. Τέρατα βγαλμένα από εφιάλτες. Και όλα αυτά σε μια ταινία που οπτικά συνδυάζει το παραμύθι με τον τρόμο. Όλα αυτά μοιάζουν ιδανικά για μια ταινία του Τιμ Μπάρτον. Βλέποντας την τελευταία του ταινία Μις Πέρεγκριν: Στέγη Για Ασυνήθιστα Παιδιά, σκεφτόμουν ότι δεν θα μπορούσε να την έχει σκηνοθετήσει άλλος.
Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο Τζέικ. Όταν είναι στον δικό μας γίνεται περιθωριακός λόγω των ιστοριών που λέει, ιστορίες που ο ίδιος πιστεύει ότι είναι αληθινές. Όταν είναι με τους ασυνήθιστους νιώθει περιθωριακός γιατί, τουλάχιστον φαινομενικά, δεν έχει κάποια δύναμη που να τον κάνει ασυνήθιστο. Για καθοδηγητές έχει τον παππού του αρχικά και τη Μις Πέρεγκριν στη συνέχεια. Η Εύα Γκριν είναι εντυπωσιακή στον ομώνυμο ρόλο. Το βλέμμα της σε μερικές σκηνές μένει αξέχαστο. Τους ασυνήθιστους τους κυνηγάει ο Σάμιουελ Τζάκσον, ο οποίος φαίνεται να έχει τυποποιηθεί σε ρόλους εκκεντρικών κακών. Τα ασυνήθιστα παιδιά είναι πολλά, και το καθένα έχει τη δική του δύναμη. Όλα τους όμως μοιάζουν να έχουν βγει από το σημειωματάριο του Μπάρτον.
Όλα καταλήγουν σε μια εντυπωσιακή μάχη ανάμεσα στους καλούς και τους κακούς της ιστορίας. Εκεί ο καθένας καλείται να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα τέρατα που έχουν να αντιμετωπίσουν μοιάζουν να έχουν βγει από τις ταινίες stop motion του Τιμ Μπάρτον. Η ιστορία ολοκληρώνεται με ένα τέλος που προσφέρει ικανοποίηση αλλά και προσδοκία για τη συνέχεια.
Μια προειδοποίηση: Αν και η ταινία φαίνεται παιδική, δεν είναι. Τα πιο μικρά παιδιά ίσως τρομάξουν σε πολλές σκηνές.
MsPeregrine
Tagged , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Μις Πέρεγκριν – Στέγη Για Ασυνήθιστα Παιδιά: Ο Τιμ Μπάρτον Που Αγαπήσαμε at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta