Σύμμαχοι: Ο Ρόμπερτ Ζεμέκις Τιμά Το Κλασσικό Χόλιγουντ!

28 Νοεμβρίου, 2016 § 0 comments

Ο Καναδός Μαξ και η Γαλλίδα Μαριάν συναντιόνται στην Καζαμπλάνκα όπου πρέπει να φέρουν σε πέρας μια αποστολή, στα πλαίσια του πολέμου κατά των Ναζί. Η συνεργασία γίνεται έρωτας, παρά τις αρχικές αντιστάσεις και των δύο. Μετά το πέρας της αποστολής το ζευγάρι θα προσπαθήσει να ζήσει την οικογενειακή ζωή στο Λονδίνο, μέχρι που μια πληροφορία της Βρετανικής Αντικατασκοπείας φέρνει τον Μαξ αντιμέτωπο με ένα δίλημμα. Πώς θα ελέγξουν οι Βρετανικές υπηρεσίες την ορθότητα των πληροφοριών τους; Πια μπορεί να είναι η αλήθεια για τη Μαριάν; Και πώς ο Μαξ θα προσπαθήσει να επαληθεύσει ότι η γυναίκα που αγαπάει και μητέρα του παιδιού του είναι αυτή που ισχυρίζεται;


Ο Ρόμπερτ Ζεμέκις έχει σκηνοθετήσει μερικές από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες. Εκτιμώ πολύ στον σκηνοθέτη με την ικανότητά του να καταπιάνεται με διαφορετικά είδη, αλλά και να χρησιμοποιεί το πιο εντυπωσιακά εφέ για να αφηγηθεί μια δραματική ιστορία, με τρόπο που άλλοι πιο καταξιωμένοι σκηνοθέτες δεν το καταφέρνουν. Με τους Συμμάχους, τη νέα του ταινία, ο σκηνοθέτης επιχειρεί να στήσει μια ταινία εμπνευσμένη από τα αγαπημένα πολεμικά δράματα της δεκαετίας του 40. Και το κάνει με επιτυχία.
Στους κεντρικούς ρόλους του Μαξ και της Μαριάν βλέπουμε τον Μπραντ Πιτ και τη Μαριον Κοτιγιάρ. Μπορώ να πω ότι όλη η παραγωγή είναι εξίσου όμορφη με τους πρωταγωνιστές. Τα εφέ (που τόσο αρέσουν στον σκηνοθέτη) δεν κυριαρχούν στην ταινία, όπου όμως υπάρχουν είναι πολύ εντυπωσιακά, με αποκορύφωμα μια σκηνή στην έρημο.
Πέρα από τις προφανέστατες αναφορές στην Καζαμπλάνκα, ο φανατικός θεατής των ταινιών εκείνης της εποχής θα αναγνωρίσει και αναφορές στην Κυρία Μίνιβερ, με τον τρόπο που παρουσιάζει την ανέμελη ζωή των Βρετανών παρά τους βομβαρδισμούς. Και στο τελευταίο μισάωρο η αφωνία κορυφώνεται σε χιτσκοκικά επίπεδα. Το τέλος της ταινίας είναι το μόνο που αρμόζει σε μια τέτοια ιστορία. Πιστεύω ότι θα συγκινήσει και θα ικανοποιήσει τον θεατή.
Θα κλείσω με μια γενική παρατήρηση. Αν και η ταινία δεν είναι για παιδιά, οι υπότιτλοι ήταν πολύ σεμνότυφοι σε σχέση με αυτά που λέγονταν. Το ίδιο παρατήρησα και το Μωρό Της Μπρίτζετ Τζόουνς, μια ταινία με τον ίδιο διανομέα. Βρίσκω αυτήν την τακτική απαράδεκτη.
alliedposter
Tagged , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Σύμμαχοι: Ο Ρόμπερτ Ζεμέκις Τιμά Το Κλασσικό Χόλιγουντ! at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta