The Avengers: Marvel’s Mightiest Movie

30 Απριλίου, 2012 § 0 comments

Η ταινία “Οι Εκδικητές” (The Avengers) ήταν η ταινία που περίμενα πιο πολύ να δω μέσα στο 2012. Την περίμενα από το 2008, όταν άνοιξε το έδαφος ο Iron Man. Και πιο πριν, το 1988, που αγόρασα το πρώτο μου αμερικάνικό τεύχος των Avengers. Για χρόνια η Marvel απέκλειε το ενδεχόμενο να γυριστεί ταινία με τους Εκδικητές. Ο λόγος;  Τα δικαιώματα για τους διάφορους χαρακτήρες τα είχαν διαφορετικά studios. Έπρεπε να ανακτήσει τα δικαιώματα για όλους αυτούς τους ήρωες η Marvel και να ξεκινήσει να γυρίζει η ίδια της ταινίες της, ώστε να καρποφορήσει το σχέδιο για να γυριστεί η ταινία αυτή.

Την ταινία την είδα. Και δεν την είδα μόνο εγώ. Και θα τη δει ακόμη περισσότερος κόσμος, αφού ακόμη δεν έχει αρχίσει να παίζεται σε ΗΠΑ και Καναδά. Και αξίζει. Όπως άξιζε και η αναμονή τόσων χρόνων. Την είδα την πρώτη μέρα προβολής. Το επόμενο πρωί, άρχισα να τουϊτάρω σαν τρελός:

 

 

 

 

 

 

Η ταινία είναι αν όχι η καλύτερη μία από τις καλύτερες ταινίες με σούπερ ήρωες που έχει γυριστεί ποτέ. Είναι στην ίδια κατηγορία με τα Superman, The Dark Knight και Spider-Man 2, και σίγουρα καλύτερο σε ό,τι έχει γυριστεί σε X-Men και τις επί μέρους ταινίες των ηρώων της Marvel.

Ο δημιουργός (σεναριογράφος/σκηνοθέτης) της ταινίας Joss Whedon έδειξε ότι δε χρειάζεται μία ταινία με σούπερ ήρωες να είναι μαύρη και άραχνη για να θεωρείται σοβαρή. Η ταινία έχει πολλή πλάκα και πολύ χαβαλέ. Όπου χρειάζεται έχει συγκίνηση και αγωνία, αλλά δεν ξεχνάει ότι πας να δεις μία ταινία με σούπερ ήρωες για να περάσεις καλά. Και, αντίθετα με τι δείχνουν τα trailer της ταινίας, την παράσταση δεν κλέβει ο Robert Downey Jr ως Tony Stark/Iron Man. όλοι οι χαρακτήρες (με μία αναπόφευκτη εξαίρεση τον Clint Βurton/Hawkeye) έχουν το χρόνο και την προσοχή που τους αξίζει. Ο RDJ είναι απλά απολαυστικός. Ο Chris Evans (ο οποίος με είχε ενθουσιάσει στο Fantastic Four ως Johnny Storm/Human Torch) πείθει ως γεννημένος αρχηγός Captain America. Όταν δίνει εντολές, δεν μπορείς παρά να υπακούσεις. Ο Chris Hemsworth προκαλεί δέος με το παρουσιαστικό του ως Thor. Ο Mark Ruffalo δίνει τον καλύτερο Bruce Banner/Hulk που έχουμε δει ποτέ. Το παίξιμό του σε προϊδεάζει για αυτό που θα ακολουθήσει. Η Scarlett Johansson συνεχίζει να εντυπωσιάζει (μετά το Iron Man 2) ως Natasha Romanov/Black Widow. Πουλάει και αγοράζει τους αντιπάλους της χωρίς αυτοί να πάρουν χαμπάρι τίποτα. Και φυσικά, ο Tom Hiddleston ως Loki είναι αρκετά απειλητικός ώστε να τον πάρεις στα σοβαρά ως αντίπαλο.

Από άποψη πλοκής η ταινία είναι ακριβώς αυτό που περίμενα. Σε κάποια σημεία βέβαια με εξέπληξε ευχάριστα. Ο Joss Whedon παίρνει όλα τα κλισέ των σούπερ ηρώων και τα χρησιμοποιεί υπέρ της ταινίας. Φροντίζει να κάνει τις κατάλληλες αναφορές στην comic προέλευση της ομάδας. Και η πορεία της ομάδας δεν παίρνει την τροπή που περίμενα, αλλά πλησιάζει περισσότερο στην comic ιστορία της ομάδας.

Όσο για το μέλλον: Η σκηνή μετά τους τίτλους είναι ένα δώρο για τους Marvel geeks. Έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Δεν ξέρω αν αυτό που υπόσχεται θα το δούμε στην επόμενη ή τη μεθεπόμενη ταινία, αλλά περιμένω να δω τι θα συμβεί. Θα ήθελα να δω κι άλλα μέλη. Την Carol Danvers, τον Wonder Man, τον Vision, τον Black Knight ή ακόμη και το δικό μας Ηρακλή. Δυστυχώς, λόγω του συμβολαίου για τους X-Men είναι απίθανο να δούμε τη Wanda. πόσο μάλλον τον Beast. Προσωπικά θα ήθελα να είχε κάποιες αναφορές στην ταινία πχ με πράκτορες της SHIELD με αυτά τα ονόματα, αλλά όπως εξελίχθηκε η πλοκή είναι καλύτερα έτσι.

Τα μοναδικά μου παράπονα; Το πρώτο, ούτε μία φορά δεν ακούστηκε στην ταινία το παράγγελμα “AVENGERS ASSEMBLE!” Το δεύτερο, πιστεύω ότι στις ευχαριστίες στους τίτλους άξιζε να αναφερθεί ο Kurt Busiek. Αλλά δεν έχει σημασία. Η ταινία ήταν καταπληκτική, και ανυπομονώ να τη δω για δεύτερη φορά!
Tagged , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το The Avengers: Marvel’s Mightiest Movie at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta