Παιδιά της Περιπέτειας

22 Ιουνίου, 2012 § 0 comments

Όποτε πάμε στην Αθήνα, όταν έχει καλό καιρό μας αρέσει να πηγαίνουμε οικογενειακώς στο εμπορικό κέντρο Golden Hall. Εκεί βρίσκουμε μία από τις καλύτερες παιδικές χαρές, και μπορεί κανείς κάλιστα να το συνδυάσει με έναν καφέ και δίνει και την άνεση στον ένα γονέα που θέλει να κάνει κάποιες αγορές να τις κάνει με την ησυχία του, ξέροντας ότι τα παιδιά είναι περνούν καλά. Την τελευταία φορά που πήγαμε πέρασαν ακόμη καλύτερα, και μαζί κι εμείς που τα παρακολουθούσαμε.

Το εμπορικό κέντρο αυτό ον καιρό (Ιούνιος 2012) έχει έξω το Fun Festival για τα παιδιά, με διάφορες δραστηριότητες. Αυτή που τράβηξε την προσοχή των παιδιών είναι το Adventure Park, το οποίο περιλαμβάνει αναρρίχηση σε έναν πύργο, πέρασμα μέσω αερογέφυρας στον απέναντι πύργο και καταρρίχηση, όλα σε ένα πολύ ασφαλές περιβάλλον. Όταν το είδαν τα παιδιά μου φυσικά ήθελαν να το κάνουν. Είχα έναν ενδοιασμό για το μικρό, αλλά αφού τον δέχθηκαν δεν είχα πρόβλημα.

Αρχικά τους φόρεσαν τον εξοπλισμό μέχρι να έρθει η σειρά τους. Όλοι οι επιβλέποντες ήταν πολύ καλοί με τα παιδιά. Τα εμψυχώναν και τα βοηθούσαν αν έκαναν λάθη. Αρχικά Η κόρη μου ξεκίνησε πρώτη. Ο γιος μου βέβαια ήταν τόσο ανυπόμονος, που ξεκίνησε την αναρρίχηση χωρίς να φορέσει τον εξοπλισμό!

Για την κόρη μου, που είναι άλλωστε η μεγαλύτερη, η διαδικασία ήταν πιο γρήγορη. Ο γιος μου δυσκολεύτηκε λίγο να αναρρηχηθεί (μία-δύο φορές κατέληξε να αιωρείται), αλλά τα κατάφερε. Στην αερογέφυρα ο γιος μου ήταν πιο ατρόμητος. Η κόρη μου, την έβλεπα, ήταν σφιγμένη. Αντίθετα, ο γιος μου χαμογελούσε.

Στην καταρρίχηση, όλοι οι γονείς των παιδιών που περίμεναν τη σειρά τους χειροκροτούσαν την προσπάθεια των παιδιών. Όταν τέλειωσαν, τα παιδιά μου ήθελαν να το επαναλάβουν. Τους εξηγήσαμε ότι είχε περάσει η ώρα και έπρεπε να φύγουμε.

Περάσαμε ωραία. Τα παιδιά είναι πολύ πιο τολμηρά από ό,τι πιστεύουμε. Κι εμείς άλλωστε σαν παιδιά τολμούσαμε να κάνουμε πράγματα που αν έβλεπα τα παιδιά μου να τα κάνουν θα τρόμαζα.

Tagged ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Παιδιά της Περιπέτειας at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta