Το Πάσχα του 2013: Συστήνωντας την Αθήνα στα παιδιά μου

17 Μαΐου, 2013 § 0 comments

Πέρασαν και οι διακοπές του Πάσχα. Οι διακοπές είχαν την ομορφιά τους, είχαν και τις εντάσεις, τις ανησυχίες και τα προβλήματα που πάντα συνοδεύουν τις διακοπές. Στο τέλος βέβαια σου μένουν οι γλυκιές αναμνήσεις. Το Πάσχα του 2013 είχε και κάτι το ιδιαίτερο: Είχα την ευκαιρία να συστήσω στα παιδιά μου τη δικιά μου Αθήνα.

Easter2013

Το φετεινό Πάσχα ήταν καλοκαιρινό. Τόσο καλοκαιρινό, που οι διακοπές ξεκίνησαν με μπάνια στη Χαλκιδική. Η υπόλοιπη οικογένεια δηλαδή, όχι εγώ. Δεν ήταν Ιούλιος για να πλησιάσω τη θάλασσα.

Sea1May

Παρόλο που ο καιρός και η εποχή ευνοούσαν την εξόρμηση στην εξοχή, οι συγκυρίες μας έφεραν στην Αθήνα. Το ότι έχουν μεγαλώσει τα παιδιά σε συνδυασμό με τον καλοκαιρινό καιρό και τον αρκετό χρόνο που είχαμε μας έδωσε τη δυνατότητα (ακούσια) να μοιραστούμε με αυτά τη δικιά μας Αθήνα.

Αν ρωτήσεις μία μέλλουσα μητέρα γιατί θα ήθελε ένα κορίτσι, θα σου πει για φορεματάκια, κορδέλες και άλλα σχετικά. Αν ρωτήσεις έναν μέλλοντα πατέρα γιατί θα ήθελε ένα αγόρι, θα σου πει για γήπεδα ή (στη δική μου περίπτωση) για κόμικς. Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι θέλουμε να μοιραστούμε με τα παιδιά μας όλα αυτά που αγαπάμε. Για παράδειγμα, έχω κρατήσει παλιά μου παιχνίδια και βιβλία και χαίρομαι όταν βλέπω τα παιδιά μου να ασχολούνται με αυτά (και μαζί αγχώνομαι ότι θα τα χαλάσουν βέβαια). Το να πηγαίνουμε με τα παιδιά μας σε μέρη που έχουμε ζήσει στο παρελθόν, δεν είναι διαφορετικό.

Στο Χαλάνδρι έμενα όσο ζούσα στην Αθήνα. Η γυναίκα μου ήταν έγκυος στο πρώτο μας παιδί όταν μετακομίσαμε στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, όταν τυχαία, σχεδόν, βρεθήκαμε εκεί με τα παιδιά δεν γινόταν να μην αρχίσω να τους λέω για την εποχή που ζούσαμε εκεί. Ακολούθησε μία βόλτα στην Κηφισιά, μία περιοχή από την οποία επίσης έχω ωραίες αναμνήσεις. Με τα παιδιά ήταν κάτι νέο.

Τα παιδιά ήθελαν να πάνε βόλτα με τον Ηλεκτρικό, και δεν τους χάλασα χατήρι (δεν είχα και πολλή όρεξη να οδηγήσω)

AthensTrain

Όταν έκατσαν ο γιος μου ρώτησε Πού είναι η ζώνη να δεθούμε;

Οι ημέρες κύλησαν και επιστρέψαμε στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Το πρωί της Δευτέρας με το ζόρι σηκώθήκαμε όλοι, με τα παιδιά να μη θέλουν να πάνε σχολείο. Φυσικά, όταν επέστρεψαν ήταν ενθουσιασμένα που είχαν ξαναδεί τους συμμαθητές τους και είχαν μοιραστεί με αυτούς το πώς πέρασαν στις γιορτές.

Και του χρόνου!

Tagged , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Το Πάσχα του 2013: Συστήνωντας την Αθήνα στα παιδιά μου at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta