Τα Graphic Novels της Marvel

Νοέμβριος 3rd, 2014 § 0 comments

Η Marvel και ένα χρόνο εκδίδει graphic novels, αυτοτελείς ιστορίες δηλαδή, σε εκδόσεις μεγάλου σχήματος με σκληρό εξώφυλλο. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί τέσσερις τίτλοι, με έναν πέμπτο να έχει ανακοινωθεί για τον Απρίλιο του 2015.

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια η Marvel απέφευγε τα graphic novels. Προτιμούσε να εκδίδει τις ιστορίες σε τεύχη και στις συνέχεια να τις επανεκδίδει σε συλλογές. Αυτό άλλαξε με τη σειρά Season One, με ιστορίες των υπερηρώων από τα πρώτα τους βήματα. Με τη νέα της σειρά, οι ιστορίες διαδραματίζονται στην τρέχουσα περίοδο, και είναι γραμμένες και σχεδιασμένες από τους καλύτερους και δημοφιλέστερους συγγραφείς και καλλιτέχνες. Η κυκλοφορία τους πάντα συνδυάζεται με την πρεμιέρα κάποιας ταινίας με τους ίδιους χαρακτήρες. Ακόμη και στο Avengers: Endless Wartime οι κεντρικοί χαρακτήρες είναι ο Κάπτεν Αμέρικα και ο Θορ, που είχαν βγει ταινίες με αυτούς.
Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι στην έντυπη έκδοση υπάρχει και ένας κωδικός για την ηλεκτρονική έκδοση της ιστορίας.

MarvelOGN

Οι ιστορίες υποτίθεται ότι είναι προσιτές σε περιστασιακούς αναγνώστες που ενδιαφέρονται να διαβάσουν κάτι με τους αντίστοιχους χαρακτήρες των ταινιών. Από αυτή την άποψη το X-Men: No More Humans δεν πετυχαίνει τον σκοπό της. Οι χαρακτήρες είναι υπερβολικά πολλοί και ακόμη κι αν διαβάσει κανείς την εισαγωγή θα μπερδευτεί με όσα γίνονται.
Από τα τέσσερα το καλύτερο από κάθε άποψη είναι το Spider-Man: Familly Business, αν και ουσιαστικά πρόκειται για ιστορία του Πίτερ Πάρκερ και όχι του Σπάιντερ-Μαν. Η ιστορία όμως είναι γεμάτη δράση, μυστήριο, χιούμορ και αποκαλύψεις.
Η επόμενη ιστορία θα είναι το Avengers: Rage Of Ultron. Θα κυκλοφορήσει στην ίδια περίοδο με την προβολή του Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ούλτρον και θα εκτός από τον ίδιο αντίπαλο, φαντάζομαι ότι θα έχει και τους ίδιους χαρακτήρες με την ταινία, ενώ θα γίνεται και μια σύνδεση (έμμεση ή άμεση δεν ξέρω) με τον Θάνος, αντίπαλο στις δύο επόμενες ταινίες.

Tagged , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Τα Graphic Novels της Marvel at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta