Εκδικητές: Η Οικογένεια Μέσα Στην Ομάδα

17 Απριλίου, 2015 § 0 comments

Όσοι γνωρίζουν τους Εκδικητές μόνο μέσα από τις ταινίες, γνωρίζουν μόνο την ομάδα. Στα κόμικς όμως οι Εκδικητές είναι κάτι παραπάνω: Είναι μια οικογένεια. Τα μέλη της οικογένειας αυτής θα τα δούμε στις δύο ταινίες της Marvel που θα βγουν μέσα στο 2015. Μια οικογένεια που περιλαμβάνει τα μερικά από τα πιο ιστορικά μέλη των Εκδικητών, αλλά και μερικούς από τους πιο επικίνδυνους εχθρούς.

image
Θα μπορούσε κανείς να περιγράψει το σύμπαν της Marvel ως την ιστορία τριών οικογενειών: Της οικογένειας Ρίτσαρντς (των Τεσσάρων Φανταστικών), της οικογένειας Σάμερς (των X-men) και της οικογένειας με πατριάρχη τον Χένρι Πιμ, ο οποίος με τη δημιουργία του Ούλτρον άθελά του ξεκίνησε της ιστορία της οικογένειας αυτής. Ίσως την καλύτερη περιγραφή της μας την έχει δώσει ο Kurt Busiek, μέσω του Ούλτρον, στην ιστορία Ultron Unlimited από το 1999. Στην ιστορία αυτή ο Ούλτρον είχε πιάσει αιχμαλώτους όλους όσους θεωρούσε οικογένειά του. Βέβαια η οικογένεια αυτή έχει κι άλλα μέλη, και συνέχεια εμπλουτίζεται, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις οικογένειες.

Σφήκα
Η Τζάνετ ΒανΝτάιν ξεκίνησε ως φιλενάδα και προστατευόμενη του Χένρι Πιμ και κατέληξε ένα από τα σημαντικότερα μέλη των Εκδικητών. Διετέλεσε αρχηγός της ομάδας σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Παντρεύτηκε και τελικά χώρισε τον Πιμ, και τώρα έχει δεσμό με τον Άλεξ Σάμερς, γνωστότερος και ως Havoc/Όλεθρος, αδερφός του Κύκλωπα Σκοτ Σάμερς.
11 στοιχείο(α) « από 11 »

Οι ήρωες (και κακοποιοί) αυτοί χρησιμοποιούνται από όλους του συγγραφείς των Εκδικητών, όταν θέλουν να γράψουν ιστορίες που να τραβήξουν την προσοχή των παλιών φαν. Το πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας γράφτηκε την δεκαετία του 60, με τα τεύχη από 52 έως 60. Οι περισσότερες ιστορίες των Εκδικητών που ακολούθησαν αντλούν έμπνευση από αυτά τα τεύχη. Σε αυτά τα τεύχη γνωρίσαμε τον Θεριστή, τον Ούλτρον και το Όραμα, και γίναμε μάρτυρες στον γάμο του Χένρι Πιμ με την Τζάνετ ΒανΝτάιν. Ο δεύτερος σημαντικός σταθμός στην ιστορία της οικογένειας ξεκίνησε με το τεύχος 151 και την επιστροφή του Σάιμον Γουίλιαμς. Σε αυτή την ιστορία βασίστηκε η πρώτη περιπέτεια των Εκδικητών Δυτικής Ακτής, με τον Χένρι διαζευγμένο από την Τζάνετ και τον Όραμα και την Γουάντα να προσπαθούν να ξεκινήσουν οικογένεια. Αυτή η οικογένεια διαλύθηκε πάλι στις σελίδες των Εκδικητών Δυτικής Ακτής.
Όταν επέστρεψαν οι Εκδικητές μετά την ιστορία Heroes Reborn, την ομάδα την ανέλαβε ο Kurt Busiek. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να αναστήσει τους αδερφούς Γουίλιαμς (οι οποίοι και οι δύο είχαν σκοτωθεί) και να γράψει την ιστορία Ultron Unlimited. Στην ιστορία Avengers Forever ξεκαθαρίστηκαν οι ιστορίες του Χένρι και του Οράματος, ενώ η Γουάντα εδραιώθηκε ως ένα από τα πιο δυνατά μέλη της ομάδας, τόσο δυνατή που κατέστρεψε την ομάδα στην διαβόητη ιστορία Avengers Disassembled. Μετά τον ανασχηματισμό της ομάδας, όλοι αυτοί οι ήρωες δεν είχαν θέση στους New Avengers του Bendis. Είχαν όμως θέση τόσο στην ιστορία House of M, όσο και στην νέα ομάδα των Εκδικητών Mighty Avengers, την οποία σχημάτισε ο Τόνι Σταρκ μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο των υπερηρώων. Φυσικά, ο πρώτος εχθρός που αντιμετώπισαν ήταν ο Ούλτρον. Και ο Allan Heinberg όμως, όταν δημιούργησε τους Young Avengers βασίστηκε στην ιστορία αυτών των ηρώων για να δημιουργήσει την νέα ομάδα. Μετά την εισβολή των Σκραλ, την αρχηγία της επίσημης ομάδας την ανέλαβε ο Νόρμαν Όσμπορν. Ο Χένρι Πιμ όμως σχημάτισε τη δική του ομάδα, στρατολογώντας κλασσικά μέλη της ομάδας. Μεταξύ των εχθρών που αντιμετώπισαν ήταν φυσικά και ο Ούλτρον, ανώ για πρώτη φορά στην ιστορία αυτή ο συγγραφέας Dan Slott (με βοήθεια από τον Christos Gage) αναγνώρισαν την σπουδαιότητα του Χένρι Πιμ στη οικογένεια και στην ομαδα. Η σπουδαιότητα του Χένρι Πιμ αναγνωρίστηκε και στην ιστορία Age of Ultron, τον τίτλο της οποίας δανείζεται η νέα ταινία των Εκδικητών. Το πιο πρόσφατο κεφάλαιο της οικογένειας των Εκδικητών γράφτηκε από τον Rick Remender στην ιστορία Uncanny Avengers. Όχι μόνο χρησιμοποίησε την Γουάντα,τον Σάιμον, την Τζάνετ και τον Έρικ για να γράψει την ιστορία του, αλλά δημιούργησε και νέες σχέσεις μεταξύ τους και με τον δεσμό της Τζάνετ με τον Άλεξ Σάμερς ένωσε τις οικογένειες των Εκδικητών και των X-Men με ακόμη έναν δεσμό. Και πρόσθεσε ακόμη ένα μέλος στην οικογένεια, την Κέιτι Σάμερς, την οποία σίγουρα θα ξαναδούμε.

Στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel η οικογένεια αυτή παρουσιάζεται διαφορετικά. Το πόσο διαφορετικά θα το δούμε σύντομα.
Tagged , , , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Εκδικητές: Η Οικογένεια Μέσα Στην Ομάδα at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta