Εθνική Ελλάδος: Σχόλια Για Τα Πρώτα Εννιά Επεισόδια

Απρίλιος 15th, 2015 § 0 comments

Το Mega επέλεξε αυτή την εβδομάδα να προβάλλει σε επανάληψη τη σειρά, για όποιον πιθανόν δεν την έχει δει. Για τα εννιά επεισόδιο που έχουν προβληθεί, είχα γράψει τα σχόλιά μου. Εδώ, είναι μαζεμένες όλες οι σχετικές αναρτήσεις.

image
Επεισόδιο 1:
Το πιο εντυπωσιακό στη σειρά είναι το πόσο αληθινή είναι. Οι χαρακτήρες και οι καταστάσεις είναι γνώριμοι σε όποιον ζει στην Ελλάδα του 2015: Η αναζήτηση εργασίας της Νίκης. Ο πρώην σύζυγός της, ο οποίος αν και χρεοκοπημένος κάνει διακοπές στη Μύκονο. Οι ακραίες, μισαλλόδοξες απόψεις που γίνονται σιγά σιγά αποδεκτές. Εκεί όμως που πετυχαίνει διάνα, είναι στο πώς παρουσιάζει η γενιά της Νίκης. Μια γενιά που ξεκίνησε με πολλά όνειρα, και κατέληξε να βλέπει όνειρα μόνο στον ύπνο της.
Επεισόδιο 2:
Τα πιο σκληρά λόγια όμως θα τα πει ο Καπουτζίδης, μέσω του χαρακτήρα που υποδύεται. Στα λόγια του αναγνωρίζουμε το παράπονο που έχουν από την Ελλάδα όσοι έχουν μάθει από τη ζωή στο εξωτερικό. Την απογοήτευση που νιώθουν από την πατρίδα τους ή την πατρίδα των γονιών τους.
Επεισόδιο 3:
 Ο τρόπος με τον οποίο γνωρίζουμε την Στάλω Θεοφυλάκτου είναι σουρεαλιστικός Η ιστορία της είναι μια αναδρομή σε όλα τα ριάλιτι του Mega. Και στη συνέχεια μια σκηνή όπου η μονταζιέρα θα πρέπει να πήρε φωτιά για να βγει σωστά.
Επεισόδιο 4:
Η Στάλλω είναι η μόνη από τα κορίτσια που δεν ξέρουμε παρά ελάχιστα. Φαντάζομαι θα μάθουμε στα επόμενα επεισόδια περισσότερα για αυτήν. Για την ώρα γελάμε με την αφέλειά της, την μανία τις με τις selfies και την Κυπριακή προφορά της
Επεισόδιο 5:
Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και τη Διεθνή Ομοσπονδία Κέρλινγκ. Στη συζήτηση της Ομοσπονδίας και την επίσκεψη του Πίτερσεν βλέπουμε όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα στον χώρο της πολιτικής. Έρχονται οι ξένοι και τους έπειθαν οι πολιτικοί μας ότι όλα πάνε καλώς, χάρη σε μια καλοστημένη παράσταση. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα έρθουν να μη χρειαστεί να στήσουν παράσταση, αλλά να κερδίσουν τα κορίτσια με την αξία τους τη συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις.
Επεισόδιο 6:
Αν και η αφήγηση της Νίκης επικεντρώνονταν στον γιο της, πρωταγωνίστρια του επεισοδίου ήταν η Φρόσω, η οποία επιτέλους παίρνει εκδίκηση για την καταπίεση και την κακοποίηση που έχει υποστεί. Και επειδή το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά θα πέσει, ο Παντελής αποδεικνύεται εξίσου γαϊδούρι με τον πατέρα του. Από ότι φαίνεται όμως η μέχρι τώρα συμπεριφορά του έχει συνέπειες. Δυστυχώς, η Φρόσω είναι αυτή που θα ζήσει το δράμα.
Επεισόδιο 7:
Ο ομάδα ψήνεται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τα κορίτσια όμως χρειάζονται στολές. Η Νίκη έρχεται αντιμέτωπη τόσο με τον Σαφέτα, όσο και με μια πρώην συνεργάτιδα, η οποία έχει μπερδέψει τον ΛεΠα με τον ΛουΠα. Και διαπιστώνει ότι στη δουλειά δεν υπάρχουν φιλίες, μόνο συνεργασίες.
Επεισόδιο 8:
Η σημαντικότερη στιγμή όμως του επεισοδίου αφορά στον Χρήστο και τον Ρίτσαρντ. Πέρα από τον μονόλογό του, ο οποίος δείχνει πώς βλέπει ένας ξένος του Έλληνες, μου άρεσε και η στάση του απέναντι σε όσα τραβάνε από τους γείτονές τους. Πρέπει να είναι κανείς πολύ ώριμος για να κρατήσει τέτοια στάση. Να αντιληφθεί ότι ο άλλος ό,τι κι αν κάνει δεν μπορεί να τον βλάψει με κάποιο τρόπο, άρα καλύτερα να αντιμετωπίζεται με αδιαφορία.
Επεισόδιο 9:
 Όταν το δίλημμα είναι δουλειά ή οικογένεια, για τη Νίκη δεν υπάρχει καν δίλημμα. Και πλέον οικογένεια, πέρα από τα παιδιά της, είναι και η ομάδα. Η Φοίβη από την άλλη επειδή δεν είχε ουσιαστικά οικογένεια δεν μπορεί να αφοσιωθεί σε αυτήν. Έχουμε να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια, τώρα που η Φοίβη αποφάσισε να κρεμάσει την ομάδα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα επεισόδια της σειράς θα είναι 22. Θα περίμενε κανείς ότι μια τέτοια ιστορία θα μπορούσε να βγάλει περισσότερα επεισόδια και πολλούς κύκλους, αλλά αν ισχύουν τα δημοσιεύματα αυτό σημαίνει ότι ο Γιώργος Καπουτζίδης προτιμάει για μια ακόμη φορά να πει αυτά που θέλει και να ολοκληρώσει την ιστορία όπως ο ίδιος επιθυμεί. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, πριν το καλοκαίρι θα προβληθούν ακόμη τέσσερα επεισόδια, ενώ τα υπόλοιπα εννιά με την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.
Tagged ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Εθνική Ελλάδος: Σχόλια Για Τα Πρώτα Εννιά Επεισόδια at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta