Οι Ομορφες Εικόνες Του Βελγικού Κέντρου Κόμικς Στη Θεσσαλονίκη

26 Μαΐου, 2015 § 0 comments

Το Βέλγιο το ξέρουμε ως το κέντρο της Ευρώπης, αφού πολλοί οργανισμοί εδρεύουν εκεί. Το ξέρουμε επίσης και για τα σοκολατάκια του. Και για τις μπύρες του. Επίσης το ξέρουμε για τα κόμικς του. Το Βέλγιο είναι η καρδιά του Ευρωπαϊκού κόμικ, Και χτυπάει στο Βελγικό Κέντρο Κόμικς στις Βρυξέλλες.

image
Αυτά κι άλλα πολλά είπε σε άπταιστα Ελληνικά ο Πρέσβυς του Βελγίου στην Ελλάδα στα εγκαίνια της έκθεσης Οι Όμορφες Εικόνες Του Βελγικού Κέντρου Κινουμένων Σχεδίων, η οποία ξεκίνησε στις 25 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Εδώ θα κάνω μια παρατήρηση: Το γαλλικό BD (Bande Dessinee) μεταφράζεται σε Κόμικ, όχι Κινούμενα Σχέδια.
https://facebook.com/MegaroMousikisThessalonikis/photos/a.250276268339009.71716.218019444898025/1045963102103651/
Η έκθεση γίνεται με αφορμή τα 25 χρόνια του Βελγικού Κέντρου Κόμικς, και παρουσιάζει μια συλλογή πρωτότυπων έργων που δημιουργήθηκαν ειδικά για το Κέντρο σε διάφορες εποχές της ιστορίας του.

Σχέδια από το Βέλγιο, κι από πίσω ο Θερμαϊκός.

A photo posted by Christos Machairas (@chrismagr) on


Η θέση στην οποία έχουν τοποθετήσει τα έργα είναι ιδανική, αφού έχει φόντο τον Θερμαϊκό και έτσι η έκθεση γίνεται πιο απολαυστική. Η ιδανική ώρα για να επισκεφτεί κανείς την έκθεση είναι φυσικά το απόγευμα, που θα έχει πέσει ο ήλιος.
image
Δύο εβδομάδες μετά το The Comic Con η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί ακόμη μια εκδήλωση κόμικς. Οι φαν (και λιγότερο φαν) αξίζει να κάνουν μια βόλτα μέχρι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης να ρίξουν μια ματιά από κοντά.

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Οι Ομορφες Εικόνες Του Βελγικού Κέντρου Κόμικς Στη Θεσσαλονίκη at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta