Τα 39 Σκαλοπάτια (1935): Αγωνία, Χιούμορ Και Ρομάντζο

24 Αυγούστου, 2015 § 0 comments

Μια άγνωστη δολοφονείται στο διαμέρισμα του Ρίτσαρντ Χάνεϊ. Ο τελευταίος βρίσκεται να ταν αναζητεί και η στυνομία, και οι πραγματικοί δολοφόνοι. Μόνη του ελπίδα είναι η εύρεση των πραγματικών ενόχων. Τι ακριβώς στέλνει τον Ρίτσαρντ στη Σκωτία; Ποια η ανάμειξη της όμορφης Πάμελα; Και τι είναι τα 39 Σκαλοπάτια;

https://youtu.be/M5C_sBj4jxk

Πριν τον “κλέψει” το Χόλιγουντ, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ είχε μεγαλουργήσει στην πατρίδα του τη Μεγάλη Βρετανία. Αντιπροσωπευτικότερες ταινίες της Βρετανικής περιόδου ήταν Η Κυρία Εξαφανίζεται και Τα 39 Σκαλοπάτια. Η δεύτερη είναι και μια από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας του. Σε αυτήν ο Χίτσκοκ παρουσιάζει όλα τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν αγαπητό.
Στις περισσότερες ταινίες του Χίτσκοκ ο κεντρικός χαρακτήρας βρίσκεται κυνηγημένος από τις αρχές και τους εγκληματίες. Οι αρχές παρουσιάζονται ανίκανες να ανακαλύψουν την αλήθεια. Όταν οι πρωταγωνιστές είναι δύο (άντρας και γυναίκα) τότε η μεταξύ τους σχέση θυμίζει υπόθεση ρομαντικής κομεντί. Και αυτό που όλοι μαζί ψάχνουν τελικά δεν έχει και τότο μεγάλη σημασία.
Στον ρόλο του Ρίτσαρντ Χάνεϊ ο Ρόμπερτ Ντόνατ είναι καταπληκτικός. Στο παίξιμό του διακρίνεις στωικότητα και ελαφρό αυτοσαρκασμό. Είναι πολύ κρίμα το ότι η κακή υγεία του δεν τον επέτρεψε να γυρίσει περισσότερες ταινίες. Η δε χημεία του με την Μάντλιν Κάρολ (στον ρόλο της Πάμελα) είναι εμφανής. Η σκηνή όπου βρίσκονται μαζί το πανδοχείο φέρνει αντίστοιχη σκηνή από το Συνέβη Μια Νύχτα του Φρανκ Κάπρα. Στο τέλος δεν έχει καν σημασία τι είναι τα 39 Σκαλοπάτια. Η μόνη τους χρησιμότητα ήταν να φέρει κοντά τους δύο πρωταγωνιστές.
Ανεπίσημο ριμέικ της ταινίας είναι το Στη Σκιά Των Τεσσάρων Γιγάντων, η αγαπημένη μου ταινία από τη φιμογραφία του Χίτσκοκ.

39Steps1935
Tagged , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Τα 39 Σκαλοπάτια (1935): Αγωνία, Χιούμορ Και Ρομάντζο at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta