Στο Παρά Πέντε, Συν Δέκα

Σεπτέμβριος 28th, 2015 § 0 comments

Ο Σπύρος, η Ντάλια, ο Φώτης, η Αγγέλα και η Ζουμπουλία γίνονται από ένα παιχνίδι της μοίρας μάρτυρες του θανάτου ενός πρώην υπουργού. Στα τελευταία του λόγια τους ζητάει να ψάξουν την αλήθεια. Κάποιοι όμως δρουν στα παρασκήνια για να τους εμποδίσουν. Τι είναι αυτό που συνέβη πριν τριάντα χρόνια και που πρέπει να εξιχνιάσουν; Από πού προέρχεται η απρόσμενη βοήθεια που δέχονται κατά καιρούς; Και πόσο ισχυροί είναι αυτοί που βρίσκονται πίσω από όλα;


Ήταν 26 Σεπτεμβρίου του 2005 όταν καθίσαμε να δούμε το πρώτο επεισόδιο της (τότε) νέας σειράς του Γιώργου Καπουτζίδη. Είχαν προηγηθεί οι Σαββατογεννημένες, οι οποίες είχαν κάνει τον Καπουτζίδη γνωστό στο τηλεοπτικό κοινό. Αυτό που ακολούθησε δεν το περίμενε κανείς. Για δύο τηλεοπτικές σεζόν οι Έλληνες τηλεθεατές καθηλώνονταν τις Δευτέρες για να παρακολουθήσουν τις περιπέτειες των πέντε αγνώστων που ενώθηκαν για έναν κοινό σκοπό και στο τέλος έγιναν οικογένεια.
Δεν θυμάμαι άλλη Ελληνική τηλεοπτική σειρά να έχει τέτοια επίδραση τους τηλεθεατές. Όλοι είχαν τις θεωρίες τους για τα διάφορα μυστήρια. Οι ατάκες έγιναν κτήμα της Ελληνικής Pop Culture, που συνήθως συνέβαινε με τις παλιές Ελληνικές ταινίες. Όσα συνέβαιναν σε κάθε επεισόδιο ήταν το αντικείμενο συζήτησης στις παρέες για τις επόμενες ημέρες.
Πέρα από την πένα του Καπουτζίδη, μερίδιο στην επιτυχία είχε το καστ. Η μεγάλη αποκάλυψη της σειράς ήταν η Σμαράγδα Καρύδη. Μέχρι τότε δεν την είχαμε δει σε κωμωδία. Στη σειρά πήρε έναν ρόλο που δεν ήταν γραμμένος για αυτήν (ο ρόλος ταίριαζε σε ηθοποιό μεγαλύτερης ηλικίας) και τον έκανε δικό της. Το καστ συμπληρώνονταν από μια πλειάδα δεύτερων ρόλων, οι οποίοι άφησαν ο καθένας το δικό του στίγμα.
Πέρασαν εννιά χρόνια για να ξαναγράψει ο Καπουτζίδης τηλεοπτική σειρά. Η Εθνική Ελλάδος μπορεί να μην είναι το Παρά Πέντε, καταφέρνει όμως με τον τρόπο της να μιλήσει στις καρδιές των τηλεθεατών. Το πώς παίρνουν τα κοινωνικά μέσα φωτιά κάθε φορά που προβάλλεται ένα επεισόδιο της σειράς με κάνει να αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε αν το 2005 είχαμε Facebook και Twitter.
StoPara5
Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Στο Παρά Πέντε, Συν Δέκα at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta