Τα Φώτα Της Πόλης (1931): Μια Αγάπη Δεν Χάνεται

3 Μαρτίου, 2016 § 0 comments

Ο Αλητάκος συναντάει ένα τυφλό Κορίτσι που πουλάει λουλούδια στον δρόμο. Το ίδιο βράδυ συναντάει έναν μεθυσμένο Εκατομμυριούχο, ο οποίος θέλει να δώσει τέρμα στη ζωή του. Όταν ο Αλητάκος τον εμποδίσει, θα γεννηθεί μια φιλία ανάμεσα στους δύο άντρες. Πώς θα αντιμετωπίσει ο Εκατομμυριούχος τον Αλητάκο όταν συνέλθει από το πιοτό; Γιατί πρέπει να βρει λεφτά για το τυφλό Κορίτσι; Και πώς αντιμετωπίζει το Κορίτσι τον Αλητάκο όταν διαπιστώσει ότι δεν είναι αυτός που νόμιζε;


Πριν από λίγα χρόνια η ταινία Τα Φώτα Της Πόλης του (και με πρωταγωνιστή τον) Τσάρλι Τσάπλιν ψηφίστηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου ως η καλύτερη ρομαντική κομεντί όλων των εποχών. Η αντίρρησή μου σε αυτό είναι ότι δεν θεωρώ την ταινία ρομαντική κομεντί. Αυτή είναι βέβαια η μόνη μου αντίρρηση, γιατί κατά τα άλλα η ταινία είναι υπέροχη.
Η ταινία μιλάει για το πώς το καλό τελικά επιστρέφει σε αυτόν που το προσφέρει απλόχερα. Ο Τσάπλιν είναι εξαιρετικός στον ρόλο του. Η ταινία είναι βουβή γιατί απλά ο Τσάπλιν δεν χρειάζεται τον ήχο για να δείξει τα συναισθήματά του. Δεν γίνεται να μη δακρύσεις στην τελευταία σκηνή. Όσο συγκινητική είναι όμως η ταινία, άλλο τόσο είναι κωμική. Οι κωμικές σκηνές είναι αριστοτεχνικά χορογραφημένες. Και η πρώτη σκηνή (με τα εγκαίνια του αγάλματος) και η σκηνή της πυγμαχίας είναι σκηνές ανθολογίας.
Τα Φώτα Της Πόλης είναι η προτελευταία βουβή ταινία του Τσάπλιν. Ακολούθησαν οι Μοντέρνοι Καιροί το 1936, όπου ο αγαπημένος δημιουργός αποχαιρέτησε τον ήρωά του τον Αλητάκο.
CityLights1931
Tagged , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Τα Φώτα Της Πόλης (1931): Μια Αγάπη Δεν Χάνεται at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta