Από Έξω Πατριώτες, Από Μέσα Ναζί: Οι «Φύλακες» Της Marvel

Απρίλιος 7th, 2016 § 0 comments

Ενώ ο αριθμός των Απάνθρωπων (Inhumans) αυξάνεται, μια νέα απειλή εμφανίζεται, την οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Πράκτορες της ΑΣΠΙΔΑ: Τους Watchdogs, τους οποίους ως τους είχαμε γνωρίσει στα κόμικς της Marvel ως Φύλακες:

https://www.youtube.com/watch?v=7PIodpclSMs
(Spoilers για την σειρά Marvel’s Agents Of S.H.I.E.L.D.)
Τους Φύλακες τους είδαμε για πρώτη φορά στο Captain America #335. Πρόεδρος της Αμερικής ήταν ο Ρόναλντ Ρέιγκαν, και τη στολή του Κάπτεν Αμέρικα τη φορούσε ο Τζον Γουόκερ, αφού η κυβέρνηση των Η.Π.Α. είχε απαγορέψει στον Στιβ Ρότζερς να φοράει τη στολή. Είχαν δώσει ένα τελεσίγραφο στον Ρότζερς ή να υπηρετεί την κυβέρνηση, ή να παραιτηθεί. Πάντα ιδεαλιστής, ο Ρότζερς προτίμησε να παραιτηθεί. Στη συνέχεια η κυβέρνηση πρότεινε στον Γουόκερ να γίνει ο νέος Κάπτεν, και εκείνος δέχτηκε. Μετά από μια σύντομη εκπαίδευση, η κυβέρνηση έστειλε τον Γουόκερ στην πρώτη του αποστολή:
WalkerVsWatchdogs
Οι Φύλακες ήταν μια ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση. Όπως συμβαίνει συνήθως, τις πράξεις τους τις έκαναν στο όνομα του πατριωτισμού. Ο Γουόκερ παρίστανε τον ομοϊδεάτη τους για να εισχωρήσει στις τάξεις τους και να τους αντιμετωπίσει. Δεν του ήταν δύσκολο να πείσει ότι ήταν κι αυτός «πατριώτης», αφού κι εκείνος ουσιαστικά τα ίδια μυαλά είχε με αυτούς. Μετά την πρώτη τους ήττα, οι Φύλακες ανταπέδωσαν δολοφονώντας τους γονείς του Γουόκερ.
Τελικά στο τεύχος 350, όπου ο Ρότζερς ξαναφοράει τη στολή, αποκαλύπτεται ότι πίσω από τους Φύλακες ήταν το Κόκκινο Κρανίο, ο Ναζί εχθρός του Κάπτεν Αμέρικα. Οι υποτιθέμενοι πατριώτες στην πραγματικότητα δούλευαν για έναν Ναζί! Οι ιστορίες αυτές δημοσιεύτηκαν και στα Ελληνικά στο περιοδικό Σπάιντερ-Μαν.
MCU_Watchdogs
Οι Φύλακες εμφανίστηκαν και στη σειρά Agents Of S.H.I.E.L.D. Στην αρχή ακούγαμε για αυτούς ως μια ρατσιστική οργάνωση που μιλούσε ενάντια στους Απάνθρωπους. Στο επεισόδιο Watchdogs έκαναν και την εμφάνισή τους. Πάλι πουλούσαν πατριωτισμό για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Στο τέλος τους επεισοδίου είδαμε ότι στηρίζονται από τον Γκίντεον Μάλικ, τον νυν αρχηγό της Ύδρας. Μπορεί να μην αποκαλούνται Ναζί, αλλά στην πραγματικότητα τέτοιοι είναι στην Ύδρα.
Η Marvel πάντα κατάφερνε να κάνει επίκαιρα πολιτικά σχόλια. Η δημιουργία μιας τέτοιας ομάδας δεν είναι τυχαία. Οι δημιουργοί του κόμικ με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να δείξουν ότι πολλές φορές εθνικιστές και Ναζί κρύβονται πίσω από το προσωπείο του πατριωτισμού. Συμβαίνει στο εξωτερικό, συμβαίνει και σε εμάς. Όταν μιλάς με μίσος για το διαφορετικό, τότε οι λέξεις μπορεί να αλλάζουν, η ουσία όμως μένει η ίδια.
Tagged , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Από Έξω Πατριώτες, Από Μέσα Ναζί: Οι «Φύλακες» Της Marvel at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta