Οι Μυστικοί Κόσμοι Του Ευγένιου Τριβιζά: Πρώτη Γεύση

23 Σεπτεμβρίου, 2016 § 0 comments

Σε έναν μήνα περίπου και για τρεις (τουλάχιστον) μήνες στη Θεσσαλονίκη θα ανοίξει ένα νέο θεματικό πάρκο. Όσοι το επισκεφτούμε θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τους Μυστικούς Κόσμους Του Ευγένιου Τριβιζά, του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών, αλλά και των γονιών τους.

trivizas_preview_01
Οι Μυστικοί Κόσμοι στεγάζονται στο ίδιο περίπτερο που στεγάζονταν στο παρελθόν το Εργοστάσιο Σοκολάτας. Τότε είχα απογοητευτεί. Με την ευκαιρία της ΔΕΘ του 2016 οι επισκέπτες είδαμε ό,τι είναι ως τώρα έτοιμο. Με όσα έχω δει, πιστεύω ότι δεν θα απογοητευτώ αυτή τη φορά.
Όταν μπήκαμε, το πρώτο που είδαμε ήταν το βαγόνι του τρένου, με το οποίο ταξιδεύουμε στους Μυστικούς κόσμους. Όλοι οι προορισμοί φαίνονται στους πίνακες ανακοινώσεων. Όσοι έχουμε διαβάσει τις ιστορίες του μεγάλου παραμυθά θα αναγνωρίσουμε τα τοπωνύμια. Στον χώρο συναντάμε τους πρώτους χαρακτήρες. Στους ρόλους τους βλέπουμε ηθοποιούς-ανιματέρ που μπαίνουν στο πετσί των χαρακτήρων που υποδύονται. Σπάνε πλάκα με τους επισκέπτες και επιδίδονται σε ανελέητο photobombing, το οποίο είναι ευπρόσδεκτο.
trivizas_preview_02
Ο δεύτερος χώρος που μπορέσαμε να δούμε πριν το επίσημο άνοιγμα του πάρκου ήταν μια πλατεία. Στα δέντρα υπάρχουν μπαλόνια, ενώ γύρω από την πλατεία υπάρχουν πολλά σπίτια. Σε έναν τοίχο είδαμε να έχουν γράψει I [Love] Maroulita. Ποιος να το έγραψε άραγε; Επίσης είδαμε το μαγαζί της Δόνας Τερηδόνας. Δυστυχώς δεν είχε ανοίξει ακόμα, οπότε δεν ξέρουμε τι τιμές έχουν τα γλυκά ανάλογα με το πώς μας λένε.
trivizas_preview_03
Είμαι σίγουρος ότι αν το πάρκο έχει επιτυχία (που δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να μην έχει), τότε θα παραταθεί η περίοδος της λειτουργίας του. Επίσης δεν το αποκλείω να το δούμε και στην Αθήνα. Για την ώρα, ας κάνουμε υπομονή μέχρι τις 24 Οκτωβρίου.
ΥΓ: Ο χώρος έχει και τουαλέτες. Δεν θα χρειαστεί να κάνουμε πιπί στον Μισισιπή.
Tagged ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Οι Μυστικοί Κόσμοι Του Ευγένιου Τριβιζά: Πρώτη Γεύση at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta