Το Κορίτσι Του Τρένου: Ένα Κορίτσι Που Εξαφανίστηκε Και Μία Όχι Πολύ Σιωπηλή Μάρτυς

18 Οκτωβρίου, 2016 § 0 comments

Κάθε πρωί και κάθε βράδυ η Ρέιτσελ μετακινείται με το τρένο και ρίχνει κλεφτές ματιές από τη ζωή σε ένα σπίτι που βρίσκεται στη διαδρομή. Ένα πρωί βλέπει κάτι που την ταράζει. Η αντίδρασή της θα μπλέξει πολλούς ανθρώπους γύρω της. Τις συνδέει τους κατοίκους εκείνου του σπιτιού με τη Ρέιτσελ και τον διαλυμένο γάμο της; Τι οδήγησε τη Ρέιτσελ στον αλκοολισμό; Και τι συνέβη τελικά σε εκείνο το τούνελ;
Προσοχή: Ίσως να αποκαλύπτονται στοιχεία από την πλοκή.


Και μόνο από τον τίτλο είναι αναπόφευκτες οι συγκρίσεις ανάμεσα στις ταινίες Το Κορίτσι Του Τρένου και Το Κορίτσι Που Εξαφανίστηκε. Οι ομοιότητες όμως δεν σταματούν στον τίτλο. Και οι δύο ταινίες δίνονται σε διπλό χρόνο: Από τη μια το παρόν, από την άλλη φλάσμπακ που φανερώνουν την ιστορία του κοριτσιού που και στις δύο περιπτώσεις γίνεται αντικείμενο αναζήτησης. Επίσης και στις δύο περιπτώσεις όσο γνωρίζουμε τους χαρακτήρες τόσο τους αντιπαθούμε περισσότερο.
Οι ομοιότητες όμως σταματούν εκεί. Το Κορίτσι Του Τρένου είναι ένα τυπικό θρίλερ μυστηρίου όπου όλα φανερώνονται λίγο πριν το τέλος. Για να αφηγηθούν την ιστορία οι δημιουργοί δανείζονται πολλά στοιχεία από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ: Το τρένο είναι το αγαπημένο μεταφορικό μέσο του μεγάλου σκηνοθέτη. Η αστυνομία φαίνεται ανίκανη να λύσει το αίνιγμα, και περισσότερο εμποδίζει την έρευνα για την αλήθεια. Και η Ρέιτσελ θυμίζει τον Τζέιμς Στιούαρτ από την ταινία Σιωπηλός Μάρτυς. Μόνο αυτό που την εμποδίζει να παρέμβει είναι οι δικοί της δαίμονες και τα κενά μνήμης λόγω του αλκοολισμού της.
Η πλοκή και οι ανατροπές κρατούν τον θεατή μέχρι το τέλος. Αυτό όμως που ανεβάζει την ταινία είναι το καστ. Η πάντα καλή Έμιλι Μπλαντ δεν είναι μόνη της. Την πλαισιώνουν ηθοποιοί όπως ο Τζάστιν Θερού, η Ρεμπέκα Φέργκιουσον, ο Λουκ Έβανς και η Λίζα Κούντροου σε έναν μικρό ρόλο.
thegirlonthetrain
Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Το Κορίτσι Του Τρένου: Ένα Κορίτσι Που Εξαφανίστηκε Και Μία Όχι Πολύ Σιωπηλή Μάρτυς at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta