Το Παιχνίδι Της Μίμησης

Μάρτιος 6th, 2015 § 0 comments

Ενώ οι Γερμανοί προελαύνουν σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, οι Βρετανοί προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τα μυνήματα του εχθρού για να αποκτήσουν πλεονέκτημα. Ανάμεσα στις προσωπικότητες που στρατολογούνται για αυτόν τον σκοπό είναι και ο Άλαν Τούρινγκ, ένας ιδιοφυής μαθηματικός. Η συμπεριφορά του αρχικά δεν αρέσει στου υπόλοιπους της ομάδας, μέχρι που οι ιδέες του αρχίζουν να δείχνουν αποτελέσματα. Πώς θα δράσουν μετά την αποκρυπτογράφηση των μυνημάτων; Τι μυστικά κρύβει ο Τούρινγκ από τους συνεργάτες του; Και πώς θα ανταμειφθεί στο τέλος για τις υπηρεσίες του στο Στέμμα;


Η αποκρυπτογράφηση της γερμανικής μηχανής Ενίγκμα από τους Βρετανούς είναι ένα κεφάλαιο της ιστορίας για το οποίο οι Βρετανοί αισθάνονται υπερήφανοι. Αυτό για το οποίο δεν θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι είναι το πώς αντιμετώπισαν τον Άλαν Τούρινγκ, ένα από πιο σημαντικά μέλη της ομάδας που το κατάφερε. Η ταινία Το Παιχνίδι Της Μίμησης καταπιάνεται και με τις δύο πτυχές της ιστορίας.
Η ταινία είναι τυπική του είδους της. Δίνει μια ιστορία (σε πολλά σημεία μυθοπλασίας) στο ιστορικό της πλαίσιο. Ξεκινάει ως ένα Big Bang Theory τοποθετημένο στη δεκαετία του ’40 για να καταλήξει στο κοινωνικό δράμα εποχής, παίρνοντας ενδιάμεσα στοιχεία από πολεμικό/κατασκοπικό θρίλερ. Αν και ξέρεις λίγο πολύ την κατάληξη της ιστορίας, δεν λείπει η αγωνία και ο ενθουσιασμός όταν οι ήρωες πετύχουν τον στόχο της.
Το μεγαλύτερο βάρος της ταινίας το σηκώνει ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς με την ερμηνεία του. Η Κίρα Νάιτλι φαίνεται να κέρδισε την υποψηφιότητα από κεκτημένη ταχύτητα και λιγότερο επειδή έδωσε κάποια ξεχωριστή ερμηνεία. Το σενάριο (για το οποίο κέρδισε το Όσκαρ) ήταν αρκετά καλογραμμένο, και οι ελευθερίες που παίρνει σχετικά με την ιστορία δεν παραπλανούν για το τι έγινε εκείνη την εποχή.
image

Tagged , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Το Παιχνίδι Της Μίμησης at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta