Η Θεωρία Των Πάντων

Μάρτιος 9th, 2015 § 0 comments

Πριν γίνει ένας από τους πιο φημισμένους επιστήμονες του κόσμου, ο Στίβεν Χόκινγκ ήταν ένας νεαρός φαινομενικά αδέξιος φοιτητής, ερωτευμένος με την Τζέιν. Όταν διαγνωστεί με μία ανίατη εκφυλιστική ασθένεια, οι γιατροί θα του δώσουν δύο χρόνια ζωής. Η Τζέιν μένει στο πλευρό του και κάνει οικογένεια μαζί του, παρά τις αντιξοότητες Τι αποφάσεις θα χρειαστεί να πάρει το ζευγάρι όσο περνούν τα χρόνια; Πώς θα επηρεαστεί ζωή τους από τρίτα πρόσωπα; Και τι θα φέρει τελικά τη ρήξη;


Είναι κάποιες χρονιές που βλέπουμε ταινίες με παρόμοια θεματολογία να ανταγωνίζονται μεταξύ τους στα Όσκαρ και στα ταμεία. Φέτος ήταν η χρονιά των βιογραφιών Βρετανών επιστημόνων που αντιμετωπίζουν προκλήσεις. Μετά λοιπόν το Παιχνίδι της Μίμησης και τον Άλαν Τούρινγκ βλέπουμε την ακόμη καλύτερη Θεωρία των Πάντων, και τη ζωή του Στίβεν Χόκινγκ. Ο διακεκριμένος φυσικός διαγνώστηκε στη δεκαετία του ’60 με Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (γνωστή αλλιώς ως ALS). Παρόλο που ο Χόκινγκ έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο του σώματός του, δεν έχει χάσει ούτε η την όρεξη για ζωή, ούτε το χιούμορ του. Ο Έντι Ρέντμεϊν στην ταινία δεν γίνεται ο Στίβεν Χόκινγκ, και κερδίζει δίκαια το βραβείο Όσκαρ.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μονόπλευρα: Ακόμη κι αν δεν το ξέρεις, καταλαβαίνεις ότι το σενάριο βασίστηκε στο βιβλίο της Τζέιν Χόκινγκ (στον ρόλο της οποίας βλέπουμε την Φελίσιτι Τζόουνς). Αυτό βέβαια δεν στάθηκε εμπόδιο στο να εκτιμήσει την ταινία ο Χόκινγκ, αφού έδωσε την άδειά του για να χρησιμοποιηθεί η τεχνητή φωνή του. Πρόκειται πάντως για μία ταινία που αν και αντιμετωπίζει το θέμα με ευαισθησία και σοβαρότητα δεν ψυχοπλακώνει. Ο ίδιος ο Χόκινγκ του Ρέντμεϊν δεν σου επιτρέπει να τον λυπηθείς, αλλά μόνο να τον θαυμάσεις.
TheoryEverything

Tagged , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Η Θεωρία Των Πάντων at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta