Σούπερμαν: Η Πρώτη Κινηματογραφική Εμφάνιση

Μάρτιος 23rd, 2016 § 0 comments

Όλοι θυμόμαστε (και πιθανότατα έχουμε δει) την ταινία Σούπερμαν του 1978. Δεν ήταν όμως αυτή η πρώτη φορά που ο αγαπημένος ήρωας εμφανίστηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η πρώτη φορά ήταν μόλις δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στα κόμικς. Και ήταν σε κινούμενα σχέδια.


Στις δεκαετίες του 30 και του 40 δεν ήταν μόνο ο Γουόλτ Ντίσνεϊ που έκανε κινούμενα σχέδια. Μόνο ο Ντέιβ Φλάισερ όμως μπορούσε εκείνη την εποχή να τον ανταγωνιστεί σε ποιότητα. Αυτό γίνεται φανερό από τα εννιά φιλμάκια με τον Σούπερμαν τα οποία που σκηνοθέτησε ο Φλάισερ το 1941 και το 1942.
Πέρα από την απίστευτη χρωματική παλέτα, τα φιλμάκια αυτά εντυπωσιάζουν και με την κίνηση του ήρωα: Η κίνηση ανδρών στα κινούμενα σχέδια ήταν τόσο δύσκολη, που ακόμα και η Disney την απέφευγε. Στη Χιονάτη και στη Σταχτοπούτα οι πρίγκιπες εμφανίζονται ελάχιστα, και όλοι οι υπόλοιποι άντρες, όπως και στις υπόλοιπες ταινίες της Disney, ήταν καρικατούρες. Τα φιλμάκια του Φλάισερ είχαν τον Σούπερμαν να κινείται να τρέχει και να πετάει.
Το πέταγμα ήταν μια από τις δυνάμεις του Σούπερμαν που ξεκίνησαν από αυτά τα φιλμάκια. Στις πρώτες του εμφανίσεις ο Σούπερμαν δεν πετούσε αλλά πηδούσε πολύ ψηλά. Στα κινούμενα σχέδια τον είδαμε πρώτη φορά να πετάει, όπως τον είδαμε για πρώτη φορά και να αλλάζει σε τηλεφωνικό θάλαμο.
Μετά από αυτά τα εννιά φιλμάκια ο Φλάισερ αντικαταστάθηκε και τις επόμενες περιπέτειες του ήρωα τις επέβλεψαν άλλοι. Τώρα όλα αυτά τα φιλμάκια είναι στο Public Domain, και μπορεί να τα βρει κανείς ελεύθερα παντού. Κυκλοφορούν μάλιστα και στα φτηνά DVD που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Ευτυχώς η Warner, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της τα πρωτότυπα φιλμ, τα αποκατέστησε και τα έχει ανεβάσει στον επίσημο λογαριασμό της στο YouTube, ώστε να τα απολαμβάνει κανείς με τη μορφή που προβλήθηκαν.
SupermanFleischer
Tagged , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πού είμαι;

Διαβάζεις το Σούπερμαν: Η Πρώτη Κινηματογραφική Εμφάνιση at My Life… And more Uninteresting Stuff.

meta